Geef een les over ADHD op uw school!

In de eerste fase van ADHDplaza zijn jonge onderzoekers op bezoek gegaan bij scholen in het hele land. De lessen waren een groot succes. We willen graag dat zo veel mogelijk leerlingen op de middelbare school les krijgen over ADHD. Daarom dragen wij het stokje om de lessen te geven over aan enthousiaste docenten, zoals u.  Geeft u ook een ADHDplaza les op uw school?

Op deze pagina vindt u al het materiaal dat u nodig heeft. Lees voor de les de docentenhandleiding goed door. Neem bij vragen contact met ons op via gen.adhdplaza@radboudumc.nl

Over de les

ADHD komt bij ongeveer 1 op de 20 kinderen voor. Er zitten dus ongetwijfeld leerlingen met ADHD in uw klassen. Voor deze leerlingen is het heel fijn om meer over ADHD te leren. En het is fijn als hun klasgenoten meer over ADHD weten. Zo willen we toe naar meer acceptatie en begrip van ADHD.

De les gaat over welke kenmerken bij ADHD horen, zowel positief als negatief. Ook zit er een samenwerkingsopdracht in, waarbij leerlingen leren tegen welke moeilijkheden hun leeftijdsgenoten met ADHD aan kunnen lopen, en denken ze actief na hoe ze kunnen helpen. 

U kunt deze les geven tijdens uw normale lessen, maar ook tijdens bijvoorbeeld een coach- of mentoruur. De les duurt ongeveer 45-60 minuten, afhankelijk van hoe snel u erdoorheen gaat. De les is geschikt voor de het vmbo, en de onderbouw van de havo en vwo.  Vult u na afloop van de les alstublieft het evaluatieformulier in? Dit helpt ons de les te verbeteren.

Lessa geeft de eerste ADHAplaza les