Ik werk als postdoctoraal onderzoeker bij het Radboudumc in Nijmegen. Ik ben geïnteresseerd in waarom sommige mensen ADHD (symptomen) ontwikkelen en andere niet. Hiervoor bestudeer ik het genetisch materiaal van duizenden individuen.

Ik studeer momenteel aan de Radboud Universiteit en ik ben bezig met mijn bachelorstage bij ADHDplaza. Hierbij doe ik onderzoek naar de impact van de lessen over ADHD bij de leerlingen. In dit onderzoek kijk ik naar de vergroting van kennis en verandering in houding ten opzichte van ADHD bij de leerlingen.

Walter Kamphuis is sinds 2000 werkzaam in het onderwijs. Na enkele jaren mbo in Rotterdam heeft hij de overstap gemaakt naar de bovenbouw van het vmbo. Op een brede scholengemeenschap in Dieren geeft hij het praktijkvak Economie en Ondernemen.

Bij ADHD-plaza is Walter de verbindende factor tussen de onderzoekers en de (vmbo-)leerlingen.

Ik werk als onderzoeker bij de Vrije Universiteit Amsterdam. Hier onderzoek ik de lange termijn uitkomsten van ADHD. Mijn onderzoeksvraag is: “Hoe gaat het nu met volwassenen die als kind ADHD hadden?”

Ik ben 22 jaar en studeer momenteel aan de Universiteit Maastricht. Ik heb een bachelor in gezondheidswetenschappen, heb vorig jaar een Master in European Public Health gedaan en ben nu bezig met een tweede master in Health and Social Psychology. Naast mijn studie werk ik bij de huisartsen post als triagist en ben ik bezig met een onderzoek naar de faciliteiten die hoge scholen aanbieden voor studenten met ADHD en hoe goed deze wel of niet aansluiten aan hun behoeften.

Ik ben junior onderzoeker bij het Kenniscentrum ADHD bij volwassenen en ouderen van PsyQ in Den Haag. Ik doe daar onderzoek naar het verband tussen ADHD en slaapproblemen, en ik kijk daarbij specifiek of ADHD klachten verminderd kunnen worden door slaapproblemen te behandelen.

Ik werk als onderzoeker bij het Radboudumc in Nijmegen. In mijn werk onderzoek ik hoe de darmen en de hersenen met elkaar communiceren bij mensen met ADHD, autisme, depressie of een angststoornis. Hierbij kijk ik specifiek naar de rol van de darmbacteriën.

Ik hou niet van saai maar wel van vrijheid, ruimte en gezelligheid. Dat vind ik al 25 jaar in mijn werk op een agrarische vmbo-school in Ottoland. De laatste paar jaar geef ik het vak NASK maar dat is bijzaak. Graag wil ik een optimistisch, belangstellend, prikkelend persoon zijn waarbij leerlingen zich dusdanig prettig voelen dat ze zichzelf verrassen. Mooie bijkomstigheid is dat ze mij daarbij ook nog steeds verrassen. Ik zeg niet op welke manier ;). Verder ben ik stapel op mijn man, mijn kwartels en konijnen maar het allermeest geniet ik van dingen ondernemen met mijn drie prachtige meiden

Ik ben werkzaam als arts-onderzoeker op de afdeling ADHD bij volwassenen en ouderen van PsyQ in Den Haag. Als arts werk ik met volwassenen met ADHD die hulp nodig hebben. In mijn promotieonderzoek focus ik me vooral op ADHD bij vrouwen. Een onderwerp wat nog steeds veel te veel onderbelicht blijft!