Wat is ADHDplaza?

Het doel van ADHDplaza is om wetenschappelijke kennis over ADHD toegankelijk maken voor jongeren met ADHD en hun leeftijdsgenoten. Dat doen we op deze website, en via lessen op scholen. Jonge ADHD onderzoekers uit heel Nederland gaan naar verschillende VMBO-scholen met een les over ADHD. Daarna maken ze filmpjes waarin ze vragen van de jongeren beantwoorden, deze filmpjes komen op de website. Zo zorgen we voor interactie en uitwisseling van kennis en informatie tussen wetenschappers en jongeren – met en zonder ADHD.

Een tweede doel van ADHDplaza is om jonge ADHD onderzoekers in Nederland samen te brengen en ervaring te laten op doen met wetenschapscommunicatie.

 

Wie zijn wij?

Marieke Klein, Onderzoeker/Docent

Radboudumc NIjmegen
Profiel foto Maike Schoonbergen

Maike van Schoonbergen, Project support

Radboudumc Nijmegen

Emilie van Tetering, Onderzoeker/Docent

Karakter Kind en Jeugd psychiatrie/RadboudUMC Nijmegen

Walter Kamphuis, Project adviseur

Het Rhedens, Dieren

Noa van der Plas, Onderzoeker/Docent

Vrije Universiteit Amsterdam

Eveline van Eerd, Onderzoeker/Docent

Universiteit Maastricht

Mirte van der Ham, Onderzoeker/Docent

PsyQ, Den Haag

Danique Mulder, Onderzoeker/Docent

Radboudumc NIjmegen

Inge Trapman-van Dijk, Project adviseur

Yuverta, Ottoland

Maxime de Jong, Onderzoeker/Docent

PsyQ, Den Haag

Lessa Schippers, Project support

Radboudumc Nijmegen

Nathalie Jans, Onderzoeker/Docent

Karakter Kind en Jeugd psychiatrie/RadboudUMC Nijmegen

Jeanette Mostert, Projectleider

Radboudumc Nijmegen

Martine Hoogman, Projectleider

Radboudumc NIjmegen

Resultaten van het eerste jaar ADHDplaza

Op deze pagina laten we zien wat we in het eerste jaar bereikt hebben met ADHD plaza. 

ADHDplaza in getallen: 10 scholen bezocht, 10 promovendi getrained, 192 leerlingen bereikt, 1 bachelor thesis geschreven, 7 filmpjes, 12 posts en 90 volgers op Instagram, 5 jongeren in ons advies panel

Financiering

Het ADHDplaza project wordt mede mogelijk gemaakt door financiering vanuit de Nederlandse Wetenschapsagenda (NWA) voor innovatieve wetenschapscommunicatieprojecten. 

Consortium

Het ADHDplaza consortium bestaat, naast de project leiders Jeanette Mostert en Martine Hoogman, uit hoogleraren en universitair hoofddocenten van verschillende Nederlandse universiteiten. Ook de vice-voorzitter van ADHD Europe en de voorzitter van de Nederlandse vereniging voor mensen met ADHD, Dyslexie en Dyscalculie maken deel uit van het consortium:

Dr. Catharina Hartman, Associate professor (UMC Groningen), Dr. Marjolein Luman, Associate Professor (VU Amsterdam, Levvel A’dam), Professor Sandra Kooij, (PsyQ Den Haag, VU Amsterdam), Professor Petra Hurks (Universiteit  Maastricht), Professor Sarah Durston (UMC Utrecht), Dr. Anna van Duijvenvoorde, Associate professor (Universiteit Leiden), Hans van de Velde (Vice president ADHD Europe), Rob Pereira (voorzitter IMPULS/Woortblind).