Over ADHD

De vraag 'Wat is ADHD?' klinkt makkelijk. Het antwoord is wat moeilijker. Iedereen met ADHD is anders, net als iedereen zonder ADHD. Hier bespreken we veelvoorkomende kenmerken en positieve kanten van ADHD. Ook bespreken we problemen die vaak samen met ADHD voorkomen.

Kenmerken van ADHD

De kenmerken van ADHD kan je verdelen in twee groepen. De ene groep heeft te maken met te weinig aandacht en de andere groep met te veel energie. Hieronder staan een paar kenmerken van ADHD.  De eerste drie hebben te maken met aandachtstekort en de drie daarna met te veel energie.

Lees meer...

Positieve kanten van ADHD

Mensen met ADHD ervaren soms ook positieve kanten van ADHD. Net als de kenmerken van ADHD die hierboven beschreven zijn, verschillen de positieve kanten per persoon. Hieronder noemen we er een paar positieve kanten van ADHD die vaak genoemd worden.

Lees meer...

 

Bijkomende problemen

Er is een aantal problemen waar mensen met ADHD vaak last van hebben. Niet alleen mensen met ADHD hebben last van deze problemen. Maar deze problemen komen wel vaker voor bij mensen met ADHD, dan bij mensen zonder ADHD.

Lees meer...

In deze video zingt Tyfoon over hoe het is om ADHD te hebben. 

Waar kan ik terecht voor hulp?

Als je hulp wil, vragen hebt, of gewoon met iemand praten over ADHD of andere problemen, dan kun je bijvoorbeeld terecht bij: